Környezetbarát spar-üzletek

Üvegajtók a hűtőbútorokon, hőszivattyús fűtő- és hűtőrendszerek és korszerű LED-világítás az eladótérben – idén is számtalan üzletet újított fel vagy nyitott meg a SPAR környezetkímélő épületgépészeti megoldásokat alkalmazva.


Az osztrák családi tulajdonban lévő kiskereskedelmi lánc áruház-modernizációs programjával is bizonyítja elkötelezettségét a magyarországi kereskedelmi egységek energiatakarékos fejlesztése iránt.

Ennek keretében több mint 100 millió forintot fordított a SPAR a Gárdonyban, Harkányban, Sümegen, Sajószentpéteren és Szolnokon lévő üzleteinek felújítására idén tavasszal. Ezekben az áruházakban energiatakarékossági okból üvegajtókat kaptak a tejtermék-hűtők, illetve az eladóteret LED-lámpákkal világították meg.

Júniusban újabb három felújított áruházat adott át a vállalat: két újpesti és egy zuglói üzletét korszerűsítette mind a vevői igényeket, mind az energiatakarékosságot szem előtt tartva. A legnagyobb – 226 millió forintos – fejlesztést Zuglóban, a Szentmihályi úti egységben hajtotta végre a cég. Az új hűtőbútorokon üvegajtók segítik az energiatakarékosság elérését, emellett hőszivattyús fűtő- és hűtőrendszerrel is ellátták az épületet.

A SPAR az elmúlt évben több mint 5,4 milliárd forintot költött a fejlesztések során a költséghatékonyabb működtetésre, a vásárlói elégedettség növelésére és a termékkínálat szélesítésére. Az idei évben a beruházások folytatódnak, melyekre a vállalat közel 23 milliárd forintot költ majd.